През годините бандата W.A.S.P. е завладявала сцените по целия свят

...
 През годините бандата W.A.S.P. е завладявала сцените по целия свят
Коментари Харесай

Великаните W.A.S.P. забиха в България и доказаха, че Дъхът на Хеви Метъла ще живее вечно

 През годините бандата W.A.S.P. е завладявала сцените по целия свят със своите енергични и вълнуващи осъществявания. Но за гостуването им в България имаше нещо по-специално и прочувствено. Това бе турне в чест на 40-годишния празник на групата, което трансформира вечерта в същински хеви метъл празник. Концертът трябваше да се състои предходната година, само че поради коронавирус пандемията бе отсрочен. Това очакване единствено направи идването им още по вълнуващо.
Прочетете още
Сред димната завеса на сената се появиха Blackie Lawless, дружно с китариста Doug Blair, басиста Mike Duda и барабаниста Aquiles Priester. Шоуто бе намерено със сборното парче On Your Knees / The Flame / The Torture Never Stops / Inside the Electric Circus и беше последвано от а емблематичното " L.O.V.E Machine " (1984). Ако някой в миналото се е чудил дали Духът на Хеви метъла е жив, то трябваше да види това шоу, с цел да заключи, че е безконечен.



Една от най-забележителните елементи от гостуването на W.A.S.P.  в България беше наличието на вокалиста Blackie , който, за жалост, се бори със съществени здравословни проблеми. Въпреки това, той съумя да извърши концертите, седнал от самото начало. Уникалната му стойка за микрофон, която носи името " Elvis " бе особено прикрепена към стола му, позволявайки му да резервира своето иконично наличие на сцената.

Този жест към почитателите, може да бъде обсъждан като метод за Blackie да се изрази и да се пошегува със своето заболяване, като потвърждава, че неговият дух и пристрастеност към музиката са по-силни от всевъзможни трудности. Той описа на публиката, по какъв начин са били в Германия, когато са разкрили казуса му и са му дали избора да довърши турнето седнал или да го приключи незабавно. Последва въпрос към публиката: „ Правилното решение ли взех? “. Отговорът на тълпата е явен, само че това беше единствено въведения, която трансформира тъпата в клокочещ вулкан, секунди преди да зазвучи безконечният им сингъл “Wild child ” .

Не пропусна да спомене и обстоятелството, че с изключение на 40 години на сцена, с турнето си бандата отбелязва и 30 годишнината от излизането на албума " The Crimson Idol " .

От него те извършиха незабравимите части " The Great Misconceptions of Me " и   " Chainsaw Charlie (Murders in the New Morgue) " .

А края на сетлиста означи " Blind in Texas " , която публиката изпя с цяло гърло.

Вечерта приключи с бис и разтърсващите Animal (Fuck Like a Beast), The Real Me и I Wanna be Somebody .

Вокалът описа, че е трябвало да има прожекции, това е повода да свирят без декори. Но заради опасения от гръмотевични стихии, тази част е била анулирана.

Въпреки компликациите, свързани със здравето на Blackie, W.A.S.P предложиха незабравимо преживяване на почитателите си. Изпълненията се концентрираха най-вече върху остарели песни от първите албуми на групата, които са оставили неделима диря в историята на хеви метъл музиката..

 



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР